Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: 18-åringen sköts till döds mitt i villaidyllen

Natten mot söndagen hittades en 18-årig man skjuten i ett fordon i Södertälje. Polisen försökte rädda livet på mannen och körde honom till sjukhus, där han senare dödförklarades.

Annons

Några boende på Klotvägen i Geneta, ett stenkast från Vasa handelsplats, har samlats på en uppfart för att prata om nattens händelse. De berättar hur de vaknade under natten mot söndagen av poliser och ambulanser på gata nutanför. En 18-årig man hade då hittats skjuten i en bil.

– Händelsen kom in via 112 och den polispatrull som kom till platsen hittade mannen skottskadad. De startade livräddande åtgärder och tog med honom till sjukhuset, där han senare förklarades avliden, berättar Sven-Erik Olsson, polisens presstalesperson.

De anhöriga uppges vara underrättade och polisen har nu startat en förundersökning om mord.

Under förmiddagen var platsen fortfarande avspärrad och polisen talade med boende och genomsökte bland annat soptunnorna på gatan. En hund skötte sökarbetet längs häckar, i trädgårdar och under parkerade bilar på gatan.

En granne berättar för LT hur hon vaknade i natt av obekanta ljud.

– Jag sover tungt och trodde först att det var någon som knackade på dörren, men förmodligen var det skott jag hörde, mellan tre och fem stycken, säger hon.

Strax därefter anländer polis och ambulans och då förstår hon att något allvarligt har hänt.

Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen uppgav tidigt på söndagsmorgonen även han att flera skott har avlossats.

– Det är mer än ett skott som har avlossat, så mycket kan jag säga. Eftersom bilen är tagen i beslag och vi har en som är skjuten kommer vi kunna få klarhet i mängden avlossade skott när teknikerna arbetat lite längre, sade han.

Kvart över två på eftermiddagen tog polisen bort avspärrningarna på platsen. Då hade många ungdomar samlats där, med blommor och ljus.

Enligt uppgifter till LT ska den skjutne ha släktkopplingar till personer som varit aktiva inom den grovt organiserade brottsligheten i Södertälje.

Polisen vill dock inte uppge om den skjutne är känd av dem sedan tidigare.

– Nej, vi vill inte kommentera det i nuläget, säger Sven-Erik Olsson.

Under söndagen hade polisen två personer inne för förhör. De personerna ska inte vara misstänkta utan hördes på andra grunder.

Läs även: "Vittnet: Jag hörde tre till fem skott"

LT-Play: Granne chockad: "Det känns overkligt"