Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-klappen: Här är eleverna med och ger bort

Det är inte bara vuxna som öppnar sina hjärtan och plånböcker och skänker LT-klappar till nyanlända, barnfamiljer och äldre som har svårt att få pengarna att räcka till i juletid. Även barnen vill vara med och ge sitt bidrag.

Spel, böcker, gosedjur, choklad och tandborstar. Det var en stor blandad kompott på ett bord i Ådalskolans lärarrum som mötte LT:s utsända vid lunchtid igår.

– Det här är jättetrevligt, säger en av lärarna som var på plats.

Eleverna på skolan, som går på låg- och mellanstadiet, har varje år ända sedan LT-klappen kom till för tre år sedan varit med och dragit sitt strå till stacken. Ett initiativ som självklart är helt frivilligt. Föräldrarna har fått mejl med en förfrågan om de vill att deras barn ska vara med och stötta med en klapp.

– Förra året hade vi flera säckar fyllda, säger läraren.

Efter en liten stund kommer en klunga barn och samlas runt bordet. Förstaklassaren Meja Äng, som står längst till vänster på bilden i tomteluva, har skänkt flera saker.

– Tandborstar, tuggummi. choklad, en tvål och handkräm, berättar hon.

– Det är snällt att ge julklappar, säger hon också.

Läs även: Nu startar insamlingen

En riktigt bra sammanfattning av meningen med julen tycker undertecknad.

Så här skänker du en klapp

Insamlingen av julklappar pågår från 30 november till 14 december. Den 12 december tar LT-medarbetare emot klappar i Telgehuset kl 10–14.

Även på följande tider och platser kan klappar lämnas:

LT, Telgehuset plan 5, mån-fre kl 8–16 (lunchstängt kl 11.30–13).

Gåvorna, S:ta Ragnhildsgården, mån kl 10–16, tis stängt, ons kl 10–16, tor kl 10–18 och fre kl 10–14.

Pingstkyrkan, Nygatan, mån-fre kl 9–12.

Julklapparna ska vara nya. Begagnade saker tas inte emot. Slå inte in julklapparna. Det underlättar för att hitta en passande julklapp. Skänk gärna presentpapper, så kan mottagaren själv slå in klappen.

Förslag på julklappar är leksaker till barn och presentkort till äldre barn och tonåringar. Härbärget önskar exempelvis mössor, vantar, strumpor, underkläder, tofflor, filtar, hygienartiklar och kalendrar.