Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-frågan: Vilken är din favoritpizza?

Södertälje har landets näst billigaste pizzor.En Vesuvio kostar i snitt 59,78 kronor, vilket är mer än tio procent under genomsnittspriset.

Online Pizza har släppt sin årliga undersökning och resultatet visar att Södertäljeborna kan glädja sig över billiga pizzor. Listan med priser på pizzor i landet är baserad på vad en klassisk Vesuvio kostar.

I Sverige kostar en Vesuvio 66,92 kronor i snitt, det är en ökning med 2,37 kronor jämfört med 2014.

– Pizzabeställningarna ökar och fler ser fördelar med att få sin mat hemkörd, det underlättar i vardagspusslet. Prisökningen är troligtvis en följd av att livsmedel och lokalhyror blir högre, vilket resulterar i att pizzorna blir dyrare, resonerar Anders Signell, vd på Online Pizza i ett pressmeddelande.

Den procentuella ökningen av pizzapriset ligger i nivå med prisökningen på livsmedel, som var 3,2 procent under 2015. Den stad som slår Södertäljes i pizzapris är Malmö. Där finns de billigaste pizzorna i Sverige. I Malmö kostar en Vesuvio 59,49 kronor.

Den dyraste pizzan finns förstås i Stockholm. Där kostar en pizza med skinka i snitt 78 kronor. Eskilstuna är den stad där priset har höjts mest, pizzorna där är tio procent dyrare jämfört med hur det var 2014.