Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Frågan: Vad vore värst att bli bestulen på vid inbrott?

Nu kommer våren och många börjar fylla sina sommarstugor inför säsongen. Men se upp så de inte töms av tjuvar!

Annons

Många börjar tänka på sommaren och fritidshusägare rustar husen inför påsk, pingst, Kristi himmelsfärd och så småningom semestrar. Men det gäller att vara vaksam. Enligt Svenska stöldskyddsföreningen, SSF, är tjuvarna medvetna om att många fritidshus börjar fyllas med stöldbegärliga föremål så här års.

Bland de stöldbegärliga saker föreningen räknar upp finns verktyg, elektronik, gräsklippare, grillar och utemöbler. De senare rekommenderar föreningen att man låser in eller låser fast på uteplatserna om man lämnar dem utan uppsikt.

Det är också viktigt att ha bra lås på eventuella förrådsbyggnader och se till att låsa in alla verktyg ordentligt. Annars är det stor risk att tjuvar tar med sig dem för att använda till fortsatta inbrott. Men viktigast är grannsamverkan, menar föreningen.

– Sätt i gång grannsamverkan i inledningen av säsongen och berättar för varandra när ni inte tänker vara där så hjälps ni åt att hålla lite extra koll, säger Lotta Mauritzson, ansvarig för rådgivning på SSF i ett pressmeddelande.