Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT delar ut klappar: En säck med P-skiva, stämpel och startpall

Ett år har gått och det har hänt en del i vår trakt. LT:s egna jultomtar, Jalmar Carlson och Tomas Karlsson har valt ut ett gäng som de anser vara förtjänta av lite speciella julklappar – nådens år 2015.

En Husförsäkring (och händiga snickare). Till ansvariga för Grafikens hus, som fått för sig att de ska flytta in i Gjuteriet vid Tom Tit. Huset är inte direkt tipptopp. Å andra sidan lär inte ett tegelhus brinna ned.

Julens P-skiva. Till Donald Trump, Kalle Anka, Dupond och Dupont och de övriga 9 000 som skrev under protestlistorna mot ändrade parkeringstaxor kommer här en verklig dänga i juletid. När de tre sångfåglarna Ackad Barsom, Metin Hawsho och Sandro Banovac, på känt valptema, stämmer upp i ”Vad tar ni för rutan där i centrum? Snyggt målad på asfalt, så flott. Vad tar ni för rutan där i centrum? Jag hoppas ni ej tar betalt.” är inte ett öga torrt.

Hemligstämpel. Till Scania. Om man ansöker om bygglov för en stor paviljong i närheten av sitt huvudkontor behöver man inte berätta exakt vad man ska använda den till – åtminstone om man inte vill att konkurrenter, marknad och inte minst lokaltidningen ska få veta att man har en ny lastbilsserie på gång.

Miniräknare (med stor display). Till utbildningskontoret. Även om det ibland kan vara svårt med nollorna när man räknar (eller hur barn?) är en felräkning med 40 000 000 kronor väl stor när bidragen till skolorna delas ut. ”Vi har sett över våra rutiner” innebär i fortsättningen ”Vi har fått nya miniräknare”.

Färre stopp i pendeltrafiken. Till alla SL-pendlare som reser mellan Södertälje och Stockholm, i bägge riktningarna. Meningen är att pendeltågen ska gå utan onödiga stopp i fortsättningen. Som de där ohyggligt irriterande på Östertälje station...

SL-kort. Till Södertäljes ledamot i trafiknämnden Robert Halef (KD). Tufft att bo

i Södertälje, jobba i Stockholm och inte ha körkort.

Startpallar. Södertäljes liberaler vill få SM-veckan till Södertälje trots att det här saknas en tillräckligt lång bassäng. LT kommer med lösningen. Ge bort startpallar till Sjöfarts-verket så kan tävlingarna avgöras i den längre och bredare slussen!

Bibel. För dem som bråkar inom Turinge-Taxinge församling: Läs Matteus 5:39: Bergspredikan där Jesus sa: ”Vänd andra sidan till”.