Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LT-coachen - kan du ta ut det bästa laget?

Ta ut din drömelva från samtliga lokala fotbollslag i Södertälje och Nykvarn – från superettan ner till division 5. På fredag drar LT i gång den uppskattade fotbollscoachen.

Annons

Sandra de Brun Kenk spelar i Telge United. Förra året tog hon ut ett eget lag i LT-coachen. Och visst lyckades hon plocka ihop några poäng.

- Ja, det gick rätt så okej, och jag har tagit ut ett lag i år också. Jag liter på tjejerna i mitt lag, säger Sandra de Brun Kenk, medan hon funderar på olika spelare som ska ta plats i hennes lag.

Hon tror inte att LT-coachen och valet av en startelva bara handlar om tur.

- Man måste nog ha lite insikt, men jag tror man måste våga chansa på spelare i de lägre divisionerna. Där blir det nog större siffror och man kan plocka mer poäng, säger Sandra.

Kan du tipsa om några fynd-spelare som de flesta kanske inte känner till?

- Vi har en ny tjej i vårt lag, Telge United. Hon har varit skadad, men är snart tillbaka på planen. Håll ett öga på Sofia Dässman. En annan tjej jag vill tipsa om är Jennifer Frimodig. Det är en 98:a som har utvecklats och som nu spelar med både division 3 och 2, tipsar Sandra de Brun Kenk.

Felix Michel i Syrianska plockade ut en startelva inför VM 2014.

- Ja, det gick bra i början, men sedan blev det allt sämre, säger Felix Michel och menar att en coach måste känna till de olika spelarnas kvaliteter för att kunna plocka fram det optimala laget:

- Men det behövs tur också.

LT-coachen arrangerades för ett antal år sedan och efter ett uppehåll gjorde tävlingen comeback förra året. De enkla reglerna har gjort tävlingen populär. Man tar ut sitt lag från samtliga lokala fotbollslag i Södertälje och Nykvarn och sedan får spelarna poäng efter sina prestationer. Den coach som plockar mest poäng varje månad vinner ett pris. När säsongen summeras i höst vinner de tre bästa coacherna också varsitt pris.

Det är helt gratis att vara med och man kan ha upp till tre lag. Under säsongen får man även ett visst antal spelarbyten för att kunna byta ut spelare som inte presterat eller som skadat sig. Vill man tävla med sitt kompisgäng, kan man skapa egna grupper inom tävlingen.

Klicka här för att komma till LT-coachen.

Sandra de Brun Kenks lag

Målvakt:

Ulrica Settle.

Backar:

Ninorta Awrohum.

Amanda Alfredsson. 

Sandra de Brun Kenk.

Josefin Kemi.

Mittfält:

Matilda Ullström. 

Elin Sköld.

Jessica Nordling.

Veronica Nyström.

Forwards:

Isabella Gustavsson. 

Patricia Ure.

Felix Michels lag

Målvakt:

Dejan Garaca.

Backlinje från höger:

Victor Wernersson, SFC, Alex Michel, SFC, Mattias Lilljestrand, SFC, Gabriel Somi, SFC.

Mittfält Från höger:

Erik Lagemark, Nykvarns SK, Tobias Mäkinen, Nykvarns SK, Peter Guntner, Telge United, Josef Celik, Telge United.

Forward:

Saman Ghoddos, SFC, Nikola Pejic, Nykvarn SK.

Annons