Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lovande mittback klar för Assyriska

Assyriska har gjort klart med sitt första nyförvärv. 21-årige mittbacken Sotirios Papagiannopoulos ansluter till klubben från division 1-laget Akropolis.

Papagiannopoulos är fostrad i AIK men hade sedan 2008 spelat i Väsby United och senast i Akropolis, där han förra säsongen noterades för 5 mål på 24 matcher från sin mittbacksposition.

– Vi är väldigt glada över att presentera "Sotte" i Assyriskatröjan. Han har en kanonsäsong bakom sig i Akropolis där han i egenskap av lagkapten lett laget. Vi har följt honom i flera år, han är aggressiv, snabb, har bra passningsfot och en enorm vinnarskalle. Han har alla förutsättningar att spela på väldigt hög nivå, det blir spännande att följa hans utveckling i vår miljö. Han var högt prioriterad för oss och det känns bra att han valde oss framför flera andra konkurrerande klubbar, säger Assyriskas klubbchef Aydin Aho i ett pressmeddelande.

Assyriska har först och främst satsat på att förlänga med spelare ur den befintliga truppen och därför är detta klubbens första nyförvärv inför 2012. Nye tränaren Valentic Azrudin vill också satsa på unga utvecklingsbara spelare vilket Papagiannopoulos ses som.

– Det känns riktigt bra att komma till Assyriska. Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben, tränaren och lagkompisarna. Det var flera klubbar som var intresserade men Assyriska har känts som nummer ett hela tiden. Det är en klubb med en familjär känsla och bra supportrar. "Valli" känns som ett spännande tränarnamn, den dialog vi haft har varit avgörande för mitt klubbval. Jag ser fram emot att påbörja försäsongen i januari, säger Sotiris i pressmeddelandet.