Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lollos tuffa besked – blir borta ett år

Louice ”Lollo” Halvarsson anade att skadan var allvarlig. Beskedet hon fick var det värsta tänkbara – hälsenan är av och hon blir borta i ett år, skriver Sportbladet.

SBBK-fostrade Lollo Halvarsson lämnade sin ungerska klubb för att få sin skada undersökt i Sverige. Föraningarna var att skadan skulle vara allvarlig, men domen blev det värsta tänkbara. Södertäljeprofilen har slitit av ena hälsenan och blir borta länge.

Enligt Sportbladet har hon redan opererats.

– Det är väldigt varierande och individuellt, men man ska nog räkna med ett år innan hon kan vara tillbaka på samma nivå. Det kan bli tidigare och det kan bli senare, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi till Sportbladet.

Skadan betyder att Lollo missar såväl resten av säsongen och början på nästa. Det är även ett tungt avbräck för landslaget, som kvalar till EM.

Enligt Sportbladet ska Lollo nu nu gå med gips i två veckor och sedan väntar en specialstövel ytterligare fyra till sex veckor.

– De första tio veckorna är väldigt viktiga för rehabiliteringen. ”Lollo” har haft en hel del motstångar, men samtidigt är hon väldigt stark fysiskt och psykiskt och tar sig hela tiden tillbaka starkare, säger Houman Ebrahimi.