Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lollo fotskadad - flyger hem för undersökning

Landslagscentern och före detta Telgespelaren Lollo Halvarsson skadade i går fotleden under en träning med sitt klubblag, skriver Svenska basketbollförbundet i ett pressmeddelande.

Annons

Telgefostrade centern Lollo Halvarsson, 26, skadade sig under gårdagens träning med sitt ungerska klubblag Uniqa Sopron, meddelar basketbollförbundet. Hon gjorde illa fotleden och kommer flyga hem för att bli undersökt av Svenska Basketbollförbundets förbundsläkare Houman Ebrahimi.

Louice ”Lollo” Halvarsson snittar drygt 12 poäng och knappt sex returer per match för de ungerska ligaledarna och har i flera år varit en nyckelspelare för det framgångsrika svenska damlandslaget. Med en dryg månad kvar till EM-kval är det givetvis extra tungt för henne och landslaget att drabbas av en skada.

– Jag är jätteledsen för Lollos skull och det skulle innebära en stor förlust för landslaget om hon är missar EM-kvalet i februari. Men vi avvaktar tills vi vet mer och önskar henne en säker resa hem, säger förbundskapten Jurgita Kausaite i pressmeddelandet.

Halvarsson flyger på söndagen hem till Sverige för att undersökas av förbundsläkaren Ebrahimi.

– Lollo och hennes klubb kontaktade mig igår kväll då de misstänker en hälseneskada. Vi har kommit överens om att flyga hem henne snarast för närmare undersökning hos mig och för att säkerhetsställa diagnosen och behandling, förklarar Houman Ebrahimi.