Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lökar och fest när Tom Tits har premiär

Mängder av lökar och ett flertal trädgårdsfester med olika teman är nyheter när Tom Tits experiment öppnar parken för säsongen.

I morgon lördag slås portarna upp för Tom Tits utomhuspark. Personal har den senaste tiden arbetat för fullt för att göra parken fin inför öppningen.

– Besökarna kommer att känna igen sig men det ska kännas fräschare. Bland annat planterade vi 3 000 vårblommande lökar i höstas som vi hoppas hinner slå ut till helgen, säger Åsa Waldenström, ansvarig trädgårdsmästare på Tom Tit.

En nyhet för i år är de trädgårdsfester, Hortus Conclusus, som man anordnar vid åtta tillfällen i sommar. Varje fest har ett eget tema men gemensamt är att miljöfrågor och hållbarhet sätts i fokus. Dessutom medverkar inbjudna föreläsare.

Redan nu på söndag är det dags för den första festen med temat Eld och biokol. Under kvällen får besökare testa att göra eget biokol.

– Biokol är som grillkol men mer finfördelat. När man gräver ner det i marken stannar kolet i marken i stället för att gå ut i atmosfären som koldioxid. Biokol har även förmågan att hålla kvar näring och vatten vilket är bra för växterna, säger Åsa Waldenström.

Parken är öppen kl 10–17 alla dagar från och med lördag och förlängt till kl 22 när det är trädgårdsfest.