Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löfven leder en stark regering

Opinionsmätningar säger att svenska folket har svagt förtroende för Stefan Löfven och hans regering. Det tycker jag är orättvist.

Regeringen har hållit ihop, trots stora påfrestningar, framför allt genom ett oerhört svårt parlamentariskt läge och genom en extremt plötslig och hög tillströmning av flyktingar till vårt land. Inte ett enda statsråd har avgått under ett och ett halvt år som gått sedan regeringen tillträdde.

När regeringen Reinfeldt börjat 2006 avgick nytillträdda statsråd på löpande band.

Jämförelsen visar att Stefan Löfvén är en mycket bra lagkapten och bra på att ena stridiga viljor.

Löfven engagerade sig hårt för att få övriga EU-länder att vara med och dela på ansvaret när strömmen av flyktingar ökade dramatiskt förra hösten. När detta beklagligtvis inte gick var regeringen inte rädd för att ta mycket svåra och obehagliga beslut som avvärjde en hotande kris i vårt flyktingmottagande.

Nu får Sverige koncentrera sig på att med en bra arbetsmarknads-, bostads- och skolpolitik se till att så många flyktingar som möjligt kan komma in i samhället och arbetslivet.

Det kräver stora resurser till samhället som inte får gröpas ur av borgerliga skattesänkningar. Och det kräver handlingskraft.

Arbetslösheten minskar, sysselsättningen stiger, bostadsbyggandet börjar ta fart, det blir stora satsningar på utbildning och mer personal i vård, omsorg och skola.

Regeringen Löfven är värd uppskattning och inte klander. Den visar handlingskraft och den håller ihop, trots alla olycksprofetior. En stark regering trots ett svagt parlamentariskt underlag. Bör sägas i rättvisans namn.

socialdemokrat i Södertälje

Bosse Elmgren

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel