Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lofvar Konradsson tillbaka från cancer

Efter tio månaders frånvaro på grund av cancersjukdom kommer räknar kommunalrådet Ewa Lofvar Konradsson (MP) att vara tillbaka i november.

Det var i slutet av januari som kommunalrådet Ewa Lofvar Konradsson meddelade att hon hade drabbats av cancer och därmed inte kunde arbeta som kommunalråd. Ordförande i kommundelen i Järna, Hanna Klingborg, tog över som vikarierande kommunalråd, och kommunalrådssekreteraren Emilia Correia Pettersson tog över som ordförande i tekniska nämnden.

– Men jag kommer tillbaka i november och räknar med att arbeta som kommunalråd och gruppledare för Miljöpartiet mandatperioden ut, säger Ewa.

I dagarna genomför hon den sista behandlingen av cancern.

– Jag har följt rikspolitiken mer än lokalpolitiken under den här perioden, det var ett val jag gjorde. Jag var tvungen att släppa lokalpolitiken, man liksom äts upp av de lokala frågorna som kommunalråd, och jag behövde verkligen släppa det under min sjukdomsperiod. Man blir väldigt skör också och måste bearbeta sig själv till hundra procent, förklarar hon.

Correia Pettersson fortsätter dock som ordförande i tekniska nämnden mandatperioden ut, liksom Lars Greger som vice ordförande i fullmäktige (posten Correia Pettersson lämnade).

Läs även: Hon tar över efter Konradsson

MP möblerar om i fullmäktige

Miljöpartiet väljer ny ordförande