Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löfte till lärarna vid S-besök

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Socialdemokraterna vill satsa 3,5 miljarder årligen för att höja läraryrkets attraktivitet.– Jag tar hellre en kollega i klassrummet än en tusenlapp till i månaden, sa mellanstadieläraren Anna Ek på Brunnsängskolan.

Socialdemokraternas gruppledare i Riksdagen, Mikael Damberg, kom till Södertälje på måndagen för att presentera den stora satsningen på skolan och lärarna. Ihop med lokala S-politikerna Boel Godner och Peter Friström förklarade han varför, och hur, till lärare och rektor på Brunnsängskolan.

– Det här är en stor och långsiktig satsning. Och även om inte våra politiska motståndare vill erkänna det just nu i valrörelsen, så lär vi hitta en enighet om det här efter valet. Det är viktigt att det blir en bred överenskommelse.

För få studenter väljer läraryrket, och statusen är för låg. Därför vill man satsa på högre lärarlöner, fler karriärtjänster, strängare lärarutbildning och mer vidareutbildning.

– Det är bra. Både eleverna och vi lärare vill lära oss mer, kommenterade läraren Anja Gustavsson.

Av de 3,5 miljarderna beräknas 800 miljoner gå till skolorna i Stockholms län, och cirka 36 miljoner till skolorna i Södertälje.

– För vår del innebär det att vi kan fortsätta satsningen på tvålärarsystem, något vi verkligen tror på, sa rektorn Eva Myrehed Karlsson.