Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Locket på från Assyriska efter attacken

Halmstads supporterbuss attackerades efter söndagens match på Södertälje fotbollsarena. Men Assyriska vill inte kommentera händelsen – än.

Annons

– Jag vet väldigt lite om händelsen just nu. Det enda jag vet är det jag läst mig till, säger Södertäljeklubbens ordförande Sargon Demirdag till LT-sporten på måndagen.

Efter Assyriskas förlustmatch på söndagen angrep ett antal personer den gästande supporterskarans minibuss. En person ska ha haft ett baseballträ som tillhygge.

Assyriskas ordförande säger att händelseförloppet måste kartläggas närmare innan han kan uttala sig.

– Vi kommer att pratas vid. I eftermiddag har vi möte – några i föreningen, den säkerhetsansvarige och den här vakten – för att förstå lite mer kring vad som har hänt. Jag måste dels förstå vad som har hänt, vem det är som gjort vad. Förstå läget helt enkelt. Och jag måste prata med människorna som är ansvariga. Det är en helhetsbild vi måste skapa oss innan vi kan säga vad och hur vi går vidare.

Ändå framstår det som om det förmodligen är Assyriskasupportrar som gett sig på den här bussen. Det måste du kunna ha en kommentar till?

– Som sagt, precis som med händelserna med Dalkurd, så blir det fel att uttala sig i ett läge där man inte har fullständig information. Det är något som de anställda på kansliet jobbar på att sammanställa. Vi väntar på rapporter från polis och delegater om det hela. Först då kan vi uttala oss.

– Det blir så fel att uttala sig i det här läget. Med så lite information som jag har.

Vad kommer ni att göra för att identifiera de här personerna?

– Ingen aning. Jag är inte insatt i de här frågorna. Där förlitar jag mig på att det system som ligger på plats gör att vi kan identifiera de här personerna.