Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lockar storpublik med högaktuell musikal

Storsatsning med åttamannaband på scenen – i kväll är det utsåld premiär. Se bilderna från genrepet här!

Södertälje Teateramatörer, STA, har vågat språnget att ta sig an en klassiker, musikalen ”Cabaret”. På fredagen är det premiär och LT fick en pratstund med produktionsassistenten Christoffer Sederström.

– Vi ligger bra till. I tisdags hade vi genomdrag med lite publik och det gick bra. Det är mest tekniken som ska justeras. Men visst är det lite pirrigt, premiären är fullsatt och ensemblen är spänd, vissa har inte spelat för publik förut.

Det är en stor ensemble som ska få plats i Saga?

– Ja, det är lite trångt i logen så vi får turas om. Vi har byggt upp en balkong så bandet sitter ovanför scenen. Det är fyra blåsare, trummor, piano, bas och gitarr så det blir mäktigt.

Varför valde ni just ”Cabaret”?– Det var vår regissör, Mats Hedlund, som vaknade en natt och kände att vi måste göra den. Det jag tycker är så bra är att det både är bra musik och fantastisk handling. Den har ett väldigt aktuellt tema om orättvisor och främlingsfientlighet och man berörs av de personliga ödena.

Kommer publiken?– Premiärhelgen har vi utsålt och hittills har vi 750 av 900 biljetter bokade, så vi planerar för att köra en extra föreställning.

Läs en recension av premiärföreställningen under fredagskvällen.