Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LIVE-TV 14:00: Fortsatt stor smittspridning – se myndigheternas pressträff

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap håller en presskonferens klockan 14.00 på tisdagen gällande spridningen av covid-19 i Sverige.

TV: Följ senaste nytt kring coronaviruset – se sändningen från Expressen TV här:

Smittspridningen är fortsatt hög i Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten. Antalet fall har minskat något, men inte mycket.

– Det är viktigt att vi alla gör vårt för att se till att få ned smittspridningen, säger Sara Byfors, enhetschef på Folkhälsomyndigheten.

Globalt sett syns en ökning som i stort sett drivs av ökningen i Indien. Där syns en oroväckande trend som inte ser ut att minska, säger Byfors.

På EU-nivå minskar det dock och i stort sett alla länder har en minskande trend. Men Sverige har en hög spridning jämfört med övriga Europa.

– Vi hade en minskning av antal fall mellan vecka 16 och 17, men den är väldigt liten.

Minskningen är mindre än veckan innan.

– Det är en fortsatt minskande trend, men det är lite oroväckande att det har stannat av något, säger Byfors.

Ytterligare 43 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats och sammantaget har nu 14 091 smittade personer avlidit i Sverige.

Totalt har 988 554 personer i Sverige bekräftats smittade med covid-19.

Så här långt har totalt 3 451 239 vaccindoser getts i landet, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret.

2 681 307 personer har fått åtminstone en dos, vilket motsvarar 32,7 procent av den vuxna befolkningen. 769 932 personer har fått två doser, vilket motsvarar 9,4 procent.

De nytillkomna dödsfallen i myndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att den dagliga uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.