Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindholm blir ende utmanaren

Alexander Lindholm ser ut att bli den ­ende utmanaren till Boel Godner som ny S-ledare. Han anklagas samtidigt för att ha uppmanat väljare att rösta på V.
– En missuppfattning, säger Lindholm.

Annons

I kväll avgörs vem som ska efterträda Anders Lago som kommunstyrelsens ordförande. Valberedningens förslag är Boel Godner och sen detta blev klart ser det ut som att Alexander Lindholm blir den enda utmanaren på Arbetarekommunens nomineringsmöte i fullmäktigesalen i Stadshuset.

– Det är fler som redan hoppat av och fler som sagt att de kommer att avsäga sig sin kandidatur. Det är bara Alexander Lindholm som meddelat att han står kvar som kandidat, säger Arbetarekommunens ordförande Yilmaz Kerimo.

Lindholm har starkt stöd från bland andra fackföreningsfolket, Östertäljeföreningen och SSU, och inför mötet pågår en intensiv kampanj från båda sidor för att få så många medlemmar som möjligt att sluta upp på kvällens möte.

Motståndarna mot Lindholm pekar dels på att han är ung – bara 24 år – och oerfaren. Och att han bara suttit i fullmäktige och kommunstyrelsen sedan årsskiftet. Men framför allt vill de framställa honom som en farlig vänstersocialdemokrat och flera hävdar att han uppmanat väljare att rösta på Vänsterpartiet.

Detta i samband med ett hårt utfall mot landstingets S-ledare Ilija Batljan på Facebook under valrörelsen. Så här stod det:

”Hade strukit mig från landstingslistan om jag varit tvungen att stå på samma valsedel som Ilija Batljan, vilka jävla uttalanden den mannen gör. Med sådana socialdemokrater behövs inga moderater. Hoppas LO-medlemmar röstar på V

i landstingsvalet i valkrets sydost.”

– Jag var väldigt upprörd över olika uttalanden från honom då och detta delade jag med länets LO-distrikt och många andra. Och han tvingades ju också göra en pudel. Däremot var det aldrig min avsikt att uppmana väljare att rösta på V. Och när jag förstod att en del uppfattat det så tog jag bort detta från Facebook. Jag är socialdemokrat och vill naturligtvis att väljarna ska rösta på oss, säger Alexander Lindholm.

Läs mer i onsdagens pappers-LT.

Annons