Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindgren i hårdträning inför ungdoms-OS

Erika Lindgren, 15, är på väg mot sitt livs äventyr. Men några gulddrömmar bär Nykvarns skridskotalang inte med sig till ungdoms-OS i Norge.

Erika Lindgren är hemma i Nykvarn och packar. Det är mycket som ska med, men några gulddrömmar finns inte med i bagaget när 15-åringen i dag åker upp till norska Hamar, där skridskotävlingarna i ungdoms-OS avgörs den 13–19 februari.

– Det här är definitivt det största i min karriär. Det blir coolt, men några särskilda mål har jag inte satt. Jag har ingen aning om vad jag klarar placeringsmässigt, säger Erika Lindgren.

Sedan hon i januari fick beskedet att hon var en av 39 svenska idrottare som blev uttagna till ungdoms-OS, har hon legat i hårdträning.

– I tid och timmar är det inte jättemycket mer, men varje pass har varit mycket hårdare. Jag har kört många varv i hög fart, vilket är jobbigt eftersom det är svårt att hålla uppe farten.

Till vardags tävlar hon i både short- och long track. Men i ungdoms-OS är det den senare grenen som gäller – där hon också är en av de yngsta i startfältet.

– Det hade kanske varit lite bättre att vara äldre, men samtidigt ska det bli roligt att tävla mot de äldre.

Hur är formen?

– Den känns bra. Jag tror att det kommer gå bra.