Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindgren i hårdträning inför ungdoms-OS

Erika Lindgren, 15, är på väg mot sitt livs äventyr. Men några gulddrömmar bär Nykvarns skridskotalang inte med sig till ungdoms-OS i Norge.

Annons

Erika Lindgren är hemma i Nykvarn och packar. Det är mycket som ska med, men några gulddrömmar finns inte med i bagaget när 15-åringen i dag åker upp till norska Hamar, där skridskotävlingarna i ungdoms-OS avgörs den 13–19 februari.

– Det här är definitivt det största i min karriär. Det blir coolt, men några särskilda mål har jag inte satt. Jag har ingen aning om vad jag klarar placeringsmässigt, säger Erika Lindgren.

Sedan hon i januari fick beskedet att hon var en av 39 svenska idrottare som blev uttagna till ungdoms-OS, har hon legat i hårdträning.

– I tid och timmar är det inte jättemycket mer, men varje pass har varit mycket hårdare. Jag har kört många varv i hög fart, vilket är jobbigt eftersom det är svårt att hålla uppe farten.

Till vardags tävlar hon i både short- och long track. Men i ungdoms-OS är det den senare grenen som gäller – där hon också är en av de yngsta i startfältet.

– Det hade kanske varit lite bättre att vara äldre, men samtidigt ska det bli roligt att tävla mot de äldre.

Hur är formen?

– Den känns bra. Jag tror att det kommer gå bra.