Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindberg och Lundqvist får fortsatt förtroende

De var inne på fyra baklängesmål i torsdags. Men Mats Waltin litar på backparet Petter Lindberg och Olov Lundqvist och ger dem nytt förtroende på lördagen.

Annons

På lördagen är det vinna eller försvinna som gäller i playoffmatchen mot Piteå. Det positiva som hänt innan matchen är att backen Adam Hansen åter är tillgänglig för spel.

Backparet Olov Lindqvist och Petter Lindberg hade en mindre lyckad afton i förlustmatchen mot Piteå och var inne på Piteås fyra första mål.

- Det är svårt att ha en enkel förklaring. Vi var det spelförande laget och dom kom på kontringar och lyckades få utdelning. Något mål var direkt efter tekning, säger Petter Lindberg som ser fram mot lördagens match.

- Ja, personligen är det de matcherna som är roligast. Det är mycket som står på spel men jag tror vi klarar av det, fortsätter Petter Lindberg.

Tränare Mats Waltin tycker att det var mest tillfälligheter som gjorde att backparet var inne på fyra mål bakåt.

- Vi har städat undan det där, det kommer inte att hända igen, säger Mats Waltin som kommer att låta paret fortsätta tillsammans.

Laget tränade i Piteå på fredagsförmiddagen innan hemresan. En träning som gick bra enligt Mats Waltin.

– Nu känns det som att man vill vara där redan och ta tag i grejerna, nedräkningen har börjat, säger Mats Waltin som känner revanschlust.

Att det är en ny situation för spelarna med vinna eller försvinna vill han tona ned. Seger krävs för att inte säsongen ska ta slut. Blir det seger väntar en tredje och direkt avgörande match på söndagen.

– Vi är fullt upptagna med att koncentrera oss på kommande 60 minuter. Alla känner till situationen, det är inga konstigheter, säger Mats Waltin.

Alexander Sahlin startade i mål i torsdags och byttes ut mot Calle Brattenberger efter 4–0 i den andra perioden. Vem som startar i dag är inte bestämt.

– Jag behöver fundera lite till där. När vi samlas inför matchen kommer jag att ha allt klart. Vi får se om alla är tillgängliga då, säger Mats Waltin.