Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liljestrand: "Känns som att jag är ute på villkorligt"

Fyra gula kort, ett rött – och totalt fem matchers avstängning. Men sist klarade han sig från en varning, och i kväll startar Syrianskamittbacken Mattias Liljestrand borta mot Varberg.

Avstängningarna och korten har duggat tätt över Mattias Liljestrand i årets superetta. Men att mittbacken skulle vara ett råskinn ute på plan, håller han inte med om.

– Nej, helt ärligt så har jag haft väldigt otur. Jag brukar snitta en avstängning per säsong, alltså tre gula. Men nu har jag haft väldigt otur med domarna, jag vet inte vad det kan bero på eftersom jag inte orsakat så mycket frisparkar. Jag spelar ju hårt, men samtidigt sjyst – jag vill ju aldrig skada mina motståndare, säger Mattias Liljestrand.

Utvisningen sist mot Örgryte, för drygt en och en halv månad sedan, menar han var felaktig.

– Han lägger sig ner, får straff och jag får rött kort. Det var så pinsamt. Men hade jag klagat mer så hade jag fått ännu fler matcher i avstängning.

I Liljestrands fall resulterade den orsakade straffen

i totalt tre matchers avstängning. Vad han tycker om disciplinnämndens beslut, håller han helst för sig själv.

– Jag vill inte säga för mycket, för då stänger de kanske av mig igen. Jag förstår inte varför de finns egentligen, säger Liljestrand, och menar att nämnden bara går på domarberättelsen i stället för spelarens ord.

– De säger att de läser vad jag skriver och hur jag försvarar mig, men det har aldrig hänt någonting. De bara skyddar sina domare.

Det låter som att du får hålla dig lite i skinnet här framöver.

– Ja, just nu känns det som att jag är ute på villkorligt, skrattar Liljestrand. Nej men, allvarligt så måste jag spela som jag brukar. Jag kan inte tänka på sånt.

Matchen mot Trelleborg sist var mittbackens första på en och en halv månad.

– När man vet att man är avstängd så kan man köra lite hårdare, ungefär som under en försäsong. Man tappar väl lite matchtempo, men det är ingen fara.

Matchtempo lär 26-åringen få mer av i kväll när SFC jagar viktiga poäng på Påskbergsvallen mot tabellåttan Varberg.

– Vi är ju i behov av poäng. Vi ska gå ut och göra vår plan och göra vårt bästa. Sen får vi se vad som händer.

Syrianska kommer till kvällens match med en segerlös svit som hunnit sträcka sig till tio raka matcher.

Ett stabilt försvarsspel och skärpa i avsluten är Klebér Saarenpääs recept för att bryta den negativa trenden.

– Vi ska inte gapa efter för mycket, men det är definitivt nyckeln för en poäng. Sen går vi förstås alltid för tre poäng, säger Syrianskatränaren.

Det blir din andra match som huvudtränare – har du hunnit sätta dig in i hur Varberg spelar?

– Ja, jag har sett flertalet matcher. Det är ett välfungerande lag. Spelar man långsamt mot dem så är de jättesvåra att öppna upp och skapa chanser på. Sen är de ett bra kontringslag, så där ska vi vara försiktiga, säger Klebér Saarenpää.