Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liket i bilbranden: ”Tillfällighet att han låg i bilen”

Utredningen kring den 33-årige man som brändes levande i sin bil på en parkering intill Fornbackaskolan i maj, tar ny fart efter semestrarna. Fortfarande står rubriceringen fast: Mord.

– Vi vet ännu inte hur elden startade, om det var inne i bilen eller om det kom utifrån, säger kammaråklagare Anna Stråth.

Frågan är avgörande för rubriceringen av fallet, som alltjämt rubriceras som mord. Under juli har utredningen gått på lågvarv, men nu har den tagit fart på nytt.

– Vi håller fortfarande på med den brandtekniska biten och inväntar analyssvar. Men utredningen i övrigt, med många förhör, går också vidare, säger Anna Stråth.

Får ni in några intressanta uppgifter från vittnen?

– Det finns absolut uppgifter av intresse i ärendet.

LT kan nu berätta att 33-åringen som var skriven i Bandhagen och som dog av branden i sin bil, sen en tid delade lägenhet  i Södertälje med en annan person.

– Det var en tillfällighet att han låg i bilen, säger Anna Stråth.

Som LT berättat tidigare visar analyser att 33-åringen levde när bilen började brinna. Det vet man eftersom han andades in rök i sina lungor. Ett vittne berättade även initialt att utanför den krossade bakrutan, där mannens ben stack ut, låg en sko som ej förtärts av lågorna.

Enligt uppgifter som tidigare framkommit ska det ha varit något bråk ute på parkeringen under kvällen. Dessutom ska 33-åringen i Enskede i februari blivit slagen i huvudet med en tung väska och knivhotats på sitt jobb som tidningsbud. Gärningsmannen var då en narkotikapåverkad 35-åring som ertappades i 33-åringens bil.

35-åringen dömdes i april till åtta månaders fängelse för misshandel och olaga hot. 33-åringen tilldömdes ett skadestånd på 21 315 kronor. Men när hovrätten fastställde domen i juni var han död.

– Men det finns inget som tyder på någon koppling till det här, säger Anna Stråth.