Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liberalernas EU-positivism är extrem

Jag tycker att Tomas Karlssons ledare (LT, 28 maj) är intressant. Jag håller helt med. Visste på förhand att Liberalerna skulle göra ett uselt EU-val och partiet ska vara så otroligt glada att de lyckats hänga kvar i Europaparlamentet. Det var på gränsen verkligen.

Anmäl text- och faktafel

När man lyssnar på L i precis alla debatter, om hur mycket av Sverige man vill överföra åt EU, är det nästan att man tappar huvudet. Jag är själv EU-vän, men L är ju bara extrema och går emot svenska folket i flera riktigt avgörande frågor.

Det finns ingen hejd på någonting. Det är nästan som att ge bort hela vårt kära Sverige åt Bryssel och säga: gör vad ni vill.

Nato behövs inte, vi har goda försvarssamarbeten med flera länder och Sverige är inte militärt hotad. Folkomröstning bör det vara.

Vi har Europol inom EU som kan förstärkas i stället för ett nytt påhittat EU-FBI.

När det gäller den svenska kronan så vill Sveriges befolkning behålla valutan och absolut inte gå åt euron, vilket Liberalerna borde förstå.

EU har alltid sedan starten varit ett fredsobjekt. Vi i Sverige vill inte följa Frankrikes presidents dröm om att skapa en EU-armé. Frankrike är redan ett kärnvapenland och fullt med i Nato, så det är bara dumt. Det är endast gott för Frankrike och helt för mycket.

Även när det gäller den svenska kronan så vill Sveriges befolkning behålla valutan och absolut inte gå åt euron, vilket Liberalerna borde förstå.

Jag är inte förvånad ett dugg att det gått som det gått för L i Europaparlamentsvalet. Partiet har lyckats hänga kvar trots allt, och får glädjas åt det, men i stället har man förlorat ett mandat åt Centerpartiet. De liberala väljarna valde tydligt Centern i  stället, vilket jag hade på känn då Centern inte är lika extrema som L varit. Herregud.

Börja om L – och gör rätt om fem år.

Josef Alptekin

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel