Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liberalerna: Ta SM-veckan till Södertälje

Låt Södertälje ansöka om att vara värdstad för SM-veckan 2020. Det föreslår Metin Hawsho (L) i en motion till kommunfullmäktige.

Under de senaste åren har Riksidrottsförbundet samlat många, oftast mindre, idrotter till samma vecka och samma plats för att avgöra respektive svenskt mästerskap. Och då Sveriges Television nappat och sänder det hela live har intresset för de små idrotterna, men också för staden, ökat rejält.

– Jag tror att det skulle passa Södertälje perfekt. Jag har varit i kontakt med RF och insett att det är någon idé att söka före 2020. Södertälje är en idrottsstad, samtidigt som det avgörs under en period då det är lugnt, säger Metin Hawsho som nu föreslår att kultur och fritidsnämnden ska jobba för att få värdskapet 2020.

Men spricker det inte på att simningen, som är lite av medelpunkt under SM-veckan, knappast kan avgöras i Södertälje, då det saknas långbana?

– Det kravet har jag inte sett något om. Men det måste gå att lösa, vi har tid på oss. Kanske kan man flytta vissa sporter, svarar Metin.

Förra året var det Sundsvall, året före Borås. Nästa sommar är det Norrköping, och sedan Borås igen 2017.

SM-veckan är öppen för RF:s medlemmar, 70 specialidrottsförbund. I takt med att tv sänder har ambitionen med SM-veckan som folkfest lyckats.