Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liberalerna instiftar jämställdhetspris

Liberalerna i landstinget har bestämt att instifta ett jämställdhetspris för hälso- och sjukvården.

– Målet för landstinget är givetvis att all vård ska vara likvärdig. Men så är det inte alltid, män och kvinnor reagerar olika på olika sorters behandlingar, likvärdig vård betyder därför inte alltid lika vård. Vårt nya jämställdhetspris ska delas ut årligen till medarbetare, eller avdelningar inom Stockholms läns sjukvård som bidrar till en utveckling av jämställd vård, säger Ninos Maraha (L), vice ordförande i landstingsstyrelsen, och ledamot i kommunfullmäktige.

– Vi tror att ett pris kan främja den likvärdiga vården inom landstinget. Idén bottnar i att man ska sprida goda exempel vidare, för att utveckla vården, förklarar Ninos Maraha, som tidigare lagt ett liknande förslag om att uppmärksamma jämställdheten inom vården.

Landstingsstyrelsen har gett förvaltningen i uppdrag att ta fram förslag kring detaljer, kriterier, nomineringar och prissummor.