Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Letade väska – tog gisslan och gick bärsärk

Tingsrätten dömer en man som letade efter sina väskor. I jakten tog han en kvinna som gisslan genom att rikta en pistol mot hennes huvud och slog en förbipasserande blodig till marken.

En man som förekommer under 42 avsnitt i belastningsregistret har dömts för rån, olaga hot, olaga frihetsberövande, misshandel, narkotikabrott och brott mot knivlagen efter en händelse i slutet på maj förra året.

Den dömda hade lämnat ett par väskor hos en bekant och det var på jakt efter de väskorna som han tog en kvinna som gisslan genom att rikta en pistol mot hennes huvud. Han slog sedan ner ett par vänner till den man som hade väskorna hos sig.

Även en förbipasserande blev offer för mannens väskvrede och slogs blodig till marken.

Mannen döms av Södertälje tingsrätt till att betala skadestånd, sammanlagt 131 600 kronor fördelat till de drabbade, och fängelse i två år.

Senast den 27 januari 2015 dömdes han för hot mot tjänsteman, brott mot knivlagen, olovlig körning och narkotikabrott till två månaders fängelse.