Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lek med gräsklippare startade villabranden

En obebodd villa i Järna sattes i brand i går kväll. Det visade sig handla om en lek med gräsklippare som gick över styr.

Annons

Villabranden började i källaren och brandkåren hann fram för att släcka innan hela huset stod i lågor. Sos alarm fick ett samtal strax innan klockan 20.

– Huset står kvar. Det har brunnit i källaren och tagit sig i väggen så vi har brutit lite i golvet till våningen över för att kunna släcka, säger Lars-Åke Everlind operativ chef på på räddningstjänsten.

Räddningstjänst kunde lämna strax innan klockan 22. Då rubricerade polisen ärendet som misstänkt mordbrand.

Det var ingen som bodde i villan i korsningen Rönnvägen-Mossvägen i Järna. Ingen befann sig i villan när räddningstjänst kom till platsen men på kvällen fick polisen tips om att några barn ska ha lekt i närheten av byggnaden.

– Det stämmer. Det är små barn som lekt och det har gått över styr. De har hittat en gräsklippare och på något sätt tänt på, säger Peter Lindberg, stationsbefäl på polisen. 

Det ska handla om tre barn. Polisen har tagit kontakt med deras föräldrar.

– Barnen är långt under straffmyndiga så för polisen blir arbetet inte mer än att förmedla kontakten till sociala myndigheter, säger Lindberg.

Ägarna till huset är underrättade om vad som hänt.

Läs även: Villa i brand i Järna – misstänkt mordbrand