Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leif, 70, döms för laserpekaren

Anmälan om misshandel drogs tillbaka. Men Leif, 70, åker ändå dit för laserpekaren.– Larvigt, säger han när LT meddelar honom domen på tisdagen.

Upprinnelsen till tisdagens dom är en händelse den 7 november i fjol.

Leif Rosenblad, då 69, tog på kvällen med sig sin gröna laserpekare på väg till grannhuset. Han hade med sig den som skydd mot vildsvin.

Han tog fram laserpekaren vid ett tillfälle och lyste med den. Det slutade med att polisen knackade på dörren efter en anmälan om misshandel.

Leif skulle ha lyst in i ett hus. Den anmälan drogs senare tillbaka.

Men Leifs laserpekare var olaglig. Inte när han köpte den 2010. Men 2014 ändrades lagen.

– Det skulle jag ha vetat, menar de. Men det är mycket man ska veta, sa jag. Medan ni sitter där med era lagböcker och är proffs.

70-åringen döms att betala 4 800 kronor för innehav av laserpekaren.

– Jag kommer inte att överklaga, inte för pengarnas skull i alla fall. Det är en skitsumma. Det skulle vara för principens skull i så fall.

Leif Rosenblad finns alltså numera i belastningsregistret efter 70 år som laglydig.

– Ja, det är första gången jag blir dömd för något men det berör mig inte för fem öre. Det var väl roligt att sätta dit en gammal gubbe, säger Rosenblad och fortsätter:

– Men nu när jag fått domen uppläst av dig så ska jag skriva på Facebook vad jag tycker. Jag har inte velat reta upp någon förut. Jag blir lite arg men för övrigt skiter jag i det.

Läs även: Leif åtalas för laserpekare