Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leif, 69, åtalas för laserpekare

En trevlig middag hos grannen slutade med en anmälan om försök till misshandel, med en laserpekare.

Leif Rosenblad fyller 70 år i februari och kan numera inte bara se tillbaka på ett arbetsliv som maskiningenjör utan också att ha åtalats för brott mot strålskyddslagen.

– Det är faktiskt en ganska rolig historia. Vi har sex hundar och de är en del av den här historien. Jag skaffade en grön laserpekare – den var faktiskt ganska dyr – för att skydda hundarna från vildsvin. Det var fullt tillåtet med grön laser när jag köpte den i en svensk butik på nätet, för några år sedan, säger Leif Rosenblad.

En kväll när Leif och hans sambo Lise-Lotte Larsson var över till ett par grannar, tog Leif med sig laserpekaren som skydd mot vildsvinen som ofta stryker runt tomten.

– Min granne fick syn på laserpekaren i min bröstficka och ville gärna se hur den fungerade, så vi gick ut en sväng och jag lyste i träden.

Inte ont anande avslutade sällskapet middagen och gick hem till sig. Men det tog inte lång tid förrän polisen knackade på dörren.

– De som bor bredvid våra grannar hade ringt polisen, de sa att grannen hade lyst in genom deras fönster. Men det var jag som hade lasern och jag ska snart fylla 70 – inte håller jag på med sådana dumheter.

Leif vill gärna ha tillbaka sin laserpekare så att han kan söka tillstånd för att ha den.

– Jag visste inte att den var olaglig, men det vet jag nu.

Om Leif döms så riskerar han böter på 10 800 kronor.