Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Legendarerna invigde efterlängtade hallen

Den efterlängtade idrottshallen Västergård arena är nu invigd. Förväntningarna är stora från Södertälje BTK och Telge SIBK.

I januari 2013 brann den gamla, slitna Västergårdshallen ner. I dag invigdes Västergård arena på samma plats.

– Det är härligt att stå här i den här otroligt vackra hallen. Den är ett exempel på hur vi vänder något negativt till något positivt, vilket vi ofta gör i Södertälje, sade kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) när hon invigningstalade.

De drygt tusen sittplatserna var besatta till omkring hälften, och de som kom bjöds på både tårta och underhållande uppvisningsspel från pingislegendarerna Jan-Ove Waldner och Mikael Appelgren.

– Hallen är väldigt fin och bra. Vi hoppas att vi kan växa som förening genom det här, vi hoppas locka till oss fler aktiva i alla åldrar, säger Jonas Lofterud, ordförande i Södertälje BTK.

Dessutom passade Telge SIBK:s dam- och herrlag på att spela träningsmatcher.

– Det finns jättefina möjligheter för oss och vi förväntar oss mer publik och att kunna bli en ännu bättre förening, säger Thor Bratland, ordförande i Telge SIBK.

Damlaget föll mot SM-tvåan från förra säsongen, Rönnby, och föll med 5-7.

Herrlaget föll mot Salems IF med 5-6.