Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leandersson trea i världscupsprint: "Delade känslor"

Efter en 29:e plats i lördagens medeldistans visade Jonas Leandersson att formen är bra när han blev trea på sprinten vid årets första världscuptävling, i polska Wroclaw.

Leandersson var fem sekunder bakom segraren Matthias Kyburz, Schweiz, som var en sekund före sin landsman Daniel Hubmann.

– Det är delade känslor. Jag gjorde ett misstag på tredje sista som var jätteonödigt, troligtvis för att jag var väldigt trött. Det var ett så enkelt misstag, så just nu är jag ganska besviken. Men på det stora hela var det väldigt bra, så jag kommer säkert att vara nöjd när jag går och lägger mig i kväll, säger Jonas Leandersson till svenskorientering.se.

Fem svenskar var bland de tio främsta i herrsprinten.

I damernas lopp fick Tove Alexandersson, som länge ledde, ge sig mot segrande schweiziskan Judith Wyder och tvåan Maja Alm, Danmark. Hon delade tredjeplatsen med Marika Teini, Finland, och Nadiya Volynska, Ukraina. lT