Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leandersson bommade VM-medalj

Sverige tog VM-guld på orienteringssprinten - men det var inte den regerande mästaren Jonas Leandersson som försvarade sitt guld. SNO-löparen missade på näst sista kontrollen och hamnade utanför pallen. Vann gjorde fjolårstrean Jerker Lysell.

Förra året blev han världsmästare i Skottland. I dag skulle Jonas Leandersson försvara VM-guldet på hemmaplan.

Men i takt som regnet började falla i Strömstad kom också misstagen, där bommen på den näst sista kontrollen skulle visa sig bli kostsam för Jonas Leandersson. SNO-löparen tog först höger, tittade sedan på kartan och vände om - samtidigt som han skrek ut sin frustration. 

Fram till dess hade Leandersson sett ut som en medaljkandidat, men även utan missen hade han inte rått på för dagen fenomenala Jerker Lysell. 

Svensken, som i fjol blev trea, var 2,8 sekunder före schweizaren Matthias Kyburz och tog hem guldet. Trea blev schweizaren Daniel Hubmann.

Leandersson slutade som femma, 22 sekunder efter Jerker Lysell. 

- När det skulle avgöras på slutet orkar jag inte riktigt att hålla tekniskt utan gör ett par misstag. De gjorde åtminstone att jag var borta från kampen om medaljerna, säger Leandersson till TT.

- Några sekunder räcker. Gör du inte det du ska kommer du efter på den här nivån. Klart att jag är besviken, säger Jonas Leandersson.