Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lättsamt och allvarligt på Estrad

Lättsamt med Caroline af Ugglas ”Kör för alla!” och något tyngre med Strindbergs ”Dödsdansen”. Estrads vårprogram bjuder på något för alla smaker.

– Vårens publika höjdpunkt är nog Peter Carlsson Blå grodorna. Peter Carlsson har en underfundig humor och är en bra musiker. Det är en programpunkt som många frågar efter, säger programchefen Peter Taberman.

Lättsamt lär det även bli när Caroline af Ugglas engagerar publiken som kör den 6 mars.

– Caroline af Ugglas är ett yrväder i sig själv, det blir nog en rolig kväll, säger Peter Taberman.

En annan höjdpunkt som han gärna lyfter fram är Strindbergs äktenskapsdrama ”Dödsdansen” med bland andra Johannes Brost och Görel Crona.

– Om Peter Carlsson symboliserar det lite lättare så är ”Dödsdansen” lite åt det tyngre hållet, säger han.

Södertäljefilmaren Pia Johansson visar sin ”Låt fjällvind blåsa hjärtat rent” två gånger under våren. Filmen premiärvisades den 7 december i en ”knökfull” salong.

– Folk köade på gatan innan föreställningen och 200 fler än beräknat kom. Film-en fick ett fantastiskt fint mottagande, det blev verkligen succé, säger hon.

Hon kommer vara med för att presentera filmen under vårens visningar och finnas tillgänglig efteråt ifall frågor och funderingar finns.

Några höjdpunkter

”Dödsdansen” visas på Estrad den 21 februari.

Trumpetaren Duke Heitger, ”en riktigt Louis Armstrong-trumpetare” enligt Peter Taberman, spelar tillsammans med Classic Jazz Quartet den 29 mars.

Peter Carlsson Blå grodorna gör tre föreställningar av ”Ett inhopp” på Estrad – 17, 18 och 19 april.