Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lättare att söka jobb i Nykvarn

Nykvarns arbetslösa ska få hjälp på hemmaplan. I samarbete med arbetsförmedlingen i Södertälje öppnar kommunen ett jobbsökarkontor, preliminärt i maj.

– Det här känns jättebra. Jag har sett fram emot det här samarbetet, säger Conny Olsson, som sedan januari jobbar på den nya arbetsmarknadsenheten i kommunen.

I torsdags träffade han och kommunalrådet Ann Johansson (NP) arbetsförmedlingens Södertäljechef Lena Hector.

– Jag fick det besked jag ville ha. Vi får stöd från arbetsförmedlingen en eller två halvdagar i veckan. Vi ska träffas igen och dra upp riktlinjerna, säger Conny Olsson.

I lokalen på Centrumvägen ska det bland annat finnas möjlighet för arbetslösa att själva söka i Platsbanken, databasen med lediga jobb. Insatsen riktar sig i första hand mot ungdomar och den stora vinsten blir närheten.

– Det stora problemet är att unga vuxna inte åker till arbetsförmedlingen i Södertälje, säger Conny Olsson som tror att orsaken till det är en kombination av avståndet och bristen på förtroende.

Lena Hector tror mycket på samarbetet, men säger att det för tillfället inte är aktuellt att gå så långt att till exempel registreringen av nya arbetslösa, vilken kräver dennes personliga närvaro, görs i Nykvarn.

– Det finns en poäng i att röra på sig och ta tåget till Södertälje. Som arbetslös måste man leta jobb i hela Stockholm, till och med i hela Sverige, säger hon.