Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lätt att förstå att sextrakasserier blir fler och fler

Har några tankar beträffande sextrakasserier och kvinnoöverfall som ökar oroväckande.

Nummer ett: Hur är kvinnor klädda i exempelvis arabländerna, Iran eller Pakistan? Är det inte så att i de flesta fall täcker hon sin kropp, och delvis ansiktet?

Varför gör hon det? Ja, inte är det för att kvinnorna själva så har bestämt. Det är för att männen inte ska frestas att se på någon annan kvinna än sin hustru. Han klarar tydligen inte av att tygla sina begär då.

Nummer två: Hur ser kvinnorna ut hos oss? Vad jag kan förstå måste den västerländska kvinnan ha ett enormt behov av att visa upp sin kropp. Gärna då så mycket som möjligt. Byxor eller tights sitter som hällda på kroppen och avslöjar precis allt, oavsett hur man ser ut.

Använder man kjol går den alldeles under rumpan och knappt det. Urringning eller tyg är i många fall så djup eller tunt att nästan ingen ting döljs. Naturligtvis har kvinnor all rätt i världen att klä sig så – vi lever i ett fritt land.

Till vårt land har de senaste åren vällt in människor som söker ro och frid från krig, förföljelse och elände. De kommer från världens alla håll.

Väldigt många unga män i början av sin sexuella aktivitet kommer från länder där kvinnosyn och religion skiljer sig från vår.

Unga män, oavsett nationalitet träffas också ofta på ställen där alkohol i olika mängd intas. Alkohol har bland annat den effekten att lossa på hämningars band – det vet vi alla.

Nummer tre: Varför blir vi förvånade över att sextrakasserierna ökar? Det är för mig en gåta. Hur skulle det vara om även kvinnor använde lite sunt förnuft? För männen behövs, vad jag förstår, någon form av grundutbildning – över hela landet, i alla åldersgrupper. För detta är sannerligen inte ett problem som bara hör ungdomen till.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel