Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt Södertälje bli en frizon för kontanter

Sedan några månader tillbaka försöker jag använda kontanter till alla mina inköp. Det är lättare sagt än gjort.

Men varför hålla på med krångliga kontanter? Det finns ju kortbetalning, swish, blipp, ja, you name it, som är där för att göra allt enklare för oss.

Anmäl text- och faktafel

Förvisso är det så men samtidigt som det blir enklare blir det också mer sårbart. Tänk efter en stund. Vad händer om det blir strömavbrott i hela Södertälje? Orsaken kan vara väder eller kanske sabotage.

Vad händer om de elektroniska betalsystemen kraschar (som hände på Ikea härom veckan)? Då står du där med ditt kort eller din smartphone och kan inte göra någonting.

Utvecklingen mot ett kontantlöst samhälle går nu i rasande fart. Kassor som inte tar emot kontanter ökar, bankomat efter bankomat stängs ner, kafékedjor som bara tar kort – ja, listan kan göras lång och den blir bara längre och längre.

Min uppmaning till dig som läser detta är att börja använda kontanter igen. Om efterfrågan ökar kan denna oroväckande utveckling bromsas. Många av oss har slutat använda kontanter helt och det värsta är att vi inte ens reflekterat över det. Kanske är du en av dem?

Det är nu dags att vakna ur denna kontantlösa slummer och göra vår stad till en frizon för kontanta betalningar!

Gustav B

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare