Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt privata aktörer vara med och leverera välfärd

Södertäljes rödgröna majoritet har presenterat sin vision för hur våra framtida vård- och omsorgsboenden ska byggas och drivas. Föga förvånande begränsar man sig till enbart egenregi.

Men Alliansen är tydlig – låt fler aktörer vara med och leverera välfärd till Södertäljeborna.

Läs Tomas Karlsson: Ingen fäster notis vid rapporten – precis som förväntat

Vi fyra allianspartier vill att duktiga och seriösa entreprenörer ska få bidra till att utveckla Södertäljes äldreomsorg, i stället för att stänga dörren för privata vårdgivare.

När det är dags för nästa vård- och omsorgsboende bör ett enskilt företag få möjligheten att både uppföra, det vill säga vara fastighetsägare, och driva verksamheten. Det innebär att Södertälje kommun upphandlar och köper platser – gärna med profilinriktning, till exempel inom konst, kultur och natur.

När det är dags för nästa vård- och omsorgsboende bör ett enskilt företag få möjligheten

Vänsterstyret S, V och MP nobbade dock vårt förslag – man vill att kommunen kategoriskt ska äga och driva nästa äldreboende. Men förvaltningen konstaterar att det finns företag som är starkt intresserade av att etablera sig i Södertälje och har anmält intresse att ta ansvar för kommande projekt. Redan i dag har en privat aktör startat verksamhet i Hovsjö och en annan planerar att etablera sig i Geneta.

Vår slutsats är att det finns goda möjligheter för kommunen att samverka tillsammans med näringslivet i syfte att utveckla en trygg äldreomsorg med hög kvalitet.

Marita Lärnestad (M)

Mats Siljebrand (L)

David Winerdal (KD)

Tage Gripenstam (C)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel