Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt oss än en gång besegra rasismen

Anmäl text- och faktafel

Främlingsfientligheten har gripit tag i oss. Den har skakat om oss ordentligt. Det är med stor besvikelse som jag har tagit del av valresultatet till riksdagen och inte minst till kommunfullmäktige. Men det är så mycket mer än bara ett valresultat.

Årets valresultat visar tydligt att människan inte lärt av historien. Att populismen återigen har segrat. Att en stor del röstat för ett segregerat Sverige. Vad har hänt med Sverige, den kära fosterjorden?

17,6 procent av rösterna gick till de ”nationalistiska” Sverigedemokraterna, som Åkesson föredrar att kalla det. Dock vet de flesta av oss att en otroligt skicklig retoriker som Åkesson, i ett desperat behov av röster, klär allt i fina ord. I mina ögon består Sverigedemokraterna av inget annat än en bunt högerextrema populister, för visst är allt invandrarnas fel? Invandrarna som byggde upp bland annat Södertälje från grunden?

Vi står inför ett vägskäl i Sverige. Ingen vet hur den kommande koalitionsregeringen kommer att se ut, allt ligger i våra politikers händer. Samtidigt pågår en av historiens värsta humanitära katastrofer ute i världen.

Sverige, den kära fosterjorden, är ljuset i tunneln för de allra flesta. Låt oss sträcka ut en hjälpande hand. Låt oss ta efter Annie Lööf eller Jan Björklund, som ser möjligheter i stället för omöjligheter. Låt oss ännu en gång segra över rasismen och visa varför vi är ett världsledande land.

Jennifer Boyaci

17 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare