Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbilsolycka på E4 – en person hämtad med helikopter

Vid 19-tiden fick SOS ett larm om en trafikolycka på E4 vid Järna.

Det är en mindre lastbil som varit som varit inblandad i olyckan. Två personer befann i lastbilen när olycka inträffade.

– Det är en lättare lastbil som slagit runt och gått av vägen nere vid Saltåkvarn, säger Torsten Kjell, operativ chef vid Södertörns räddningscentral.

Olycka inträffade i södergående riktning mot Nyköping på E4 strax innan trafikplats Järna.

Skadad förare hämtades med helikopter

Enligt räddningstjänsten har föraren av lastbilen skadat sig i samband med olyckan och blir upphämtad av en ambulanshelikopter. Medpassageraren ska enligt räddningstjänsten klarat sig utan några fysiska skador.

– Det står en helikopter på vägen just nu och lastar chauffören, säger Torsten Kjell, vid 20.15-tiden.

I nuläget är det oklart hur allvarliga skador föraren fått.

Vägen stängdes av under räddningsarbetet

Under tiden ambulanshelikoptern hämtade den skadade föraren var vägen helt avstängd. Vägen stängdes av ytterligare en stund under bärgningsarbetet.

– Vägen kanske blir avstängd ytterligare en kort stund. Det är en bärgare som väntar vid platsen nu för att undersöka om lastbilen läcker ut något miljöskadligt och i så fall bärga lastbilen på en gång.

Vid 21-tiden var räddning- och bärgningsarbetet avklarat och vägen öppnades åter för trafiken.

Tidigare på måndagseftermiddagen har flera olyckor inträffat på E4. Räddningstjänsten har varnat för det hala väglaget på sträckan.

Observera att olycksplatsens läge baseras på preliminära uppgifter.