Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsa för integration belönas

Ett 80-tal barn i veckan får en möjlighet att stärka sina språkkunskaper genom projektet Läsa för integration. Nu får verksamheten 5i12-priset.

Sedan 1993 har 5i12-priset delats ut lokalt och i lördags dag stod återigen tre finalister på politikertorget, Nobina Södertälje, Läsa för integration och FUB Södertälje Nykvarn.

Priset går i år till Läsa för integration, ett projekt som Assyriska föreningens kvinnosektion driver.

Marlen Eskander och Ilona Nison tog emot priset.

– Det är barnen det handlar om och det känns fantastiskt att känna hur människor uppskattar det vi gör för barnen, säger Marlen Eskander.

– Priset är en bekräftelse och erkännade av det arbetet. Och barnen kommer dit vecka efter vecka, de längtar efter de här onsdagarna, säger Ilona Nison.

Juryns motivering till priset löd: En bild lär säga mer än tusen ord. Men det är först när du har orden, språket, som du kan skapa dina egna bilder. I det ordförrådet, där dörren alltid är öppen, finns stenarna som bygger broar mellan människor och kulturer i samhället.