Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsa för integration belönas

Ett 80-tal barn i veckan får en möjlighet att stärka sina språkkunskaper genom projektet Läsa för integration. Nu får verksamheten 5i12-priset.

Annons

Sedan 1993 har 5i12-priset delats ut lokalt och i lördags dag stod återigen tre finalister på politikertorget, Nobina Södertälje, Läsa för integration och FUB Södertälje Nykvarn.

Priset går i år till Läsa för integration, ett projekt som Assyriska föreningens kvinnosektion driver.

Marlen Eskander och Ilona Nison tog emot priset.

– Det är barnen det handlar om och det känns fantastiskt att känna hur människor uppskattar det vi gör för barnen, säger Marlen Eskander.

– Priset är en bekräftelse och erkännade av det arbetet. Och barnen kommer dit vecka efter vecka, de längtar efter de här onsdagarna, säger Ilona Nison.

Juryns motivering till priset löd: En bild lär säga mer än tusen ord. Men det är först när du har orden, språket, som du kan skapa dina egna bilder. I det ordförrådet, där dörren alltid är öppen, finns stenarna som bygger broar mellan människor och kulturer i samhället.