Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larsson staplar felaktigheter

Anne-Marie Larsson (M) visar i sin artikel att hon trots att hon är folkvald lokalpolitiker i Södertälje ser landstingets system som viktigare än Södertäljes invånares bästa.

Larsson radar upp den ena felaktigheten efter den andra och utgår från att den förebyggande barnhälsovården är näringslivsfrågor och inte välfärdsfrågor.

Jag hävdar att det är tvärtom. Samhällets skattefinansierade ansvarsområden måste stå över marknaden för att garantera alla medborgares rätt till likvärdig vård. Företagen kan vara goda verktyg till hjälp att uppnå det men det fördelningspolitiska ansvaret är det i dag moderatstyrda landstingets.

I Södertälje finns stadsdelar där en tuffare verklighet råder än på många andra ställen i Stockholms län.

När landstingsrådet Ella Bohlin (KD) besökte oss angående den hotande nedläggningen av barnavårdscentralen, BVC, i Lina visade hon förståelse för det och kunde tänka sig att se över ersättnings- systemen så att de som bedriver vård där det är svårt får mer än de som arbetar där det är lättare.

Tillsammans med polisen bedriver Södertälje kommun förebyggande insatser i flera bostadsområden där det är mer otryggt och där de socioekonomiska utmaningarna är stora.

Vi vill göra ännu mer och då tillsammans med landstinget i de familjecentraler som planeras. De kan dock inte starta om BVC försvinner. Vi fördelar också resurser så att skolorna i områden där många barn behöver extra stöd får mer pengar än där barn har de bästa förutsättningarna att nå framgång.

Att lämna barn och föräldrar i sticket för att det är svårt att rekrytera personal är inte ett alternativ. Det är uppenbart att Anne-Marie Larsson inte står upp för de Södertäljebor som behöver politikens omfamning som mest. Det gjorde hon inte när Hovsjö MVC och BVC lades ner och det gör hon inte nu när Lina BVC är hotat.

Polisen håller jag sedan länge i handen, Ella Bohlins hand har jag försiktigt fattat men till Anne-Marie Larsson (M) är avståndet dessvärre mycket stort.

kommunstyrelsens ordförande

Boel Godner (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel