Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larm om brister på flyktingboende

Det finns en rad brister på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Nykvarn. Det anser en tidigare anställd som har gjort en lex Sarah-anmälan.

Annons

– Det är jättebra att det kommer synpunkter. Det är svårt för mig att upptäcka brister i verksamheten.

Det säger Mahria Persson Lövkvist, vård- och omsorgschef på Nykvarns kommun med tanke på den lex Sarah-anmälan som kom i för några dagar sedan.

I anmälan talas om barn som mår dåligt och skadar sig själva, i ett fall så illa att personen måste tas till akuten. Det talas också om svågerpolitik, dåligt utnyttjade resurser och personal som har handlat ”lyxmat” för kommunens pengar och tagit med sig den hem.

– Sådant måste vi naturligtvis utreda, säger Mahria Persson Lövkvist.

Alla tänkbara uppgifter har samlats in och lämnats över till två internutredare utan koppling till den aktuella verksamheten.

Mahria Persson Lövkvist ger redan nu anmälaren rätt i vissa delar.

– Vissa saker stämmer. Det finns brister som han påpekar som vi har sett själva och åtgärdat.

Anmälaren jobbar inte kvar, något som han själv kopplar samman med den kritik han framförde till sin närmaste chef.

Enligt vård- och omsorgschef Mahria Persson Lövkvist finns det inte något samband mellan mannens anmälan och det faktum att han inte jobbar kvar.