Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larm om brand i centrala Södertälje – var låda med fyrverkerier som brann

Vid 21.30 på onsdagskvällen fick räddningstjänsten larm om en brand utomhus på Gästgivaregatan.

Enligt de första uppgifterna brann det utomhus bakom Actic i Södertälje. Väl på plats kunde räddningstjänsten konstatera att det inte var någon fara.

– Det var en liten låda med fyrverkerier som brann. Vi la på lite vatten och kunde sedan åka hem igen, säger Anders Hägglund, operativ chef vid räddningstjänstens larmcentral i Södertörn.

Det ska inte ha varit någon spridningsrisk till kringliggande fastigheter.

– Det var ingen överhängande spridningsrisk till något annat i närheten. Det var mer av ett busstreck, säger Anders Hägglund.

Busstrecken kan också vara brottsliga, säger polisen.

– Det har varit mycket raketer över hela södra regionen den senaste tiden. Det har inte blivit några personskador men det är ändå inte speciellt bra. I första hand handlar det om brott mot ordningslagen då det inte är tillåtet att skjuta raketer. Ibland får ungdomarna för sig att rikta raketerna mot människor och då kan det bli fråga om försök till misshandel. Sedan kan det börja brinna också. Sammantaget kan de här raketerna kan leda till en hel koppel med brott, säger tjänstgörande befäl vid Stockholmspolisens ledningscentral.

► Läs fler blåljusnyheter här

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta redaktionen via vår Tipsa-tjänst här.

■ ■ Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72001 (du måste börja meddelandet med "LTS TIPS") eller mejla [email protected]. Kom ihåg att visa hänsyn vid fotografering och inte utsätta dig själv eller andra för fara.