Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärarförbundet ska pressa politiker i valstuga

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Här lyfts Södertäljes valstugor på plats. Nytt för i år att Lärarförbundet kommer ha en egen stuga.

Annons

Valstugorna har börjat lyftas på plats i Södertälje inför det kommande valet. Utöver partierna kommer även Lärarförbundet Södertälje ha en egen stuga. Tanken är att grilla stadens ledande politiker.

– Från vecka 37 och framåt kommer vi att ta in och intervjua en gruppledare från varje parti och först ut blir Staffan Norberg (V), säger Jaana Lundqvist, ledamot i lärarförbundet Södertälje.

– Det blir en form av utvecklingssamtal där vår ordförande Birgitta Eriksson kommer att prata med gruppledaren om dennes visioner med Södertälje och där fokus naturligtvis kommer ligga på skolfrågor.

Under gårdagen var det febril aktivitet längs gågatan. Folkpartiets gruppledare Mats Siljebrand var på skämthumör när han stod och inspekterade deras orangea stuga som lyftes på plats med en kran.

– Vi är ovanför moderaterna, det här är det stora lyftet för oss. Nej, men det är mycket viktigt att det finns valstugor. Visst sker mycket valarbete på nätet och sociala medier i dag. Men folk förväntar sig nog valstugor och affischer som en form av samlingspunkt. Stugan underlättar även det direkta mötet med Södertäljebon.