Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärare frias från våldtäkt i hiss

Den lärare som ­varit misstänkt för en våldtäkt i Lunagallerian frias.
Ord står mot ord, och tingsrätten menar att ­bevisningen är för tunn för en dom.

Den händelse som ledde fram till en våldtäktsanmälan inträffade i en hiss Lunagallerian den 12 maj i år. Där ska mannen, som är lärare vid en religiös friskola i Söderort, ha haft sexuellt umgänge med en psykiskt funktionshindrad kvinna.

Mannen har medgett att de genomfört olika sexuella handlingar i hissen, men kvinnan hävdar att hon blivit utsatt för en våldtäkt.

– Det är en bra dom. Ord står mot ord och det finns ingen stödbevisning som visar att hennes version är mer värd än hans version, säger mannens advokat Dennis Harding.

Utredningen har visat att både mannen och kvinnan berättat att de åkt upp och ned i en hiss tillsammans. Vid ett tillfälle ska även en annan utomstående kvinna ha åkt med i hissen.

Tingsrätten anser att både mannens och kvinnans berättelser är trovärdiga, men de ser också tveksamheter i bådas berättelser.

Rätten anser bland annat att det är märkligt att kvinnan inte skrek på hjälp, eller att hon inte smet eller kallade på hjälp när den utomstående kvinnan lämnade hissen.

Mannen har hävdat att han hade sex med kvinnan för att han var rädd för att bli anmäld av henne. Tingsrätten beskriver detta som ”svårt att godta”.

Åklagaren har avböjt att kommentera fallet.