Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärare döms för våldtäkt i hiss

Han friades i tingsrätten, men nu dömer hovrätten 49-åringen, som är lärare på en religiös friskola, till två års fängelse och 85 000 kronor i skadestånd för hissvåldtäkten i Luna.

Det var den 12 maj som kvinnan, som gick med kryckor, hamnade i samma hiss i Lunagallerian som den 49-årige mannen. Mannen, som är lärare på en religiös friskola i Söderort, ska enligt kvinnan ha våldtagit henne. Detta ska ha skett under tiden som de åkt upp och ner med hissen två vändor.

Läraren har medgett att de genomfört olika sexuella handlingar i hissen, men ingen våldtäkt. Den 49-årige läraren hävdar att kvinnan krävde att få sex, annars skulle hon anmäla honom för våldtäkt. Dessutom ville hon ha 200 kronor för sexakten, påstår han.

Tingsrätten friade mannen eftersom ord stod mot ord, men hovrätten gör en annan bedömning. Tre av fem ledamöter röstade för att fälla mannen för våldtäkt, de andra två ville ha en friande dom. Nu döms han till två års fängelse och 80 000 kronor i skadestånd.

– Två av tre ville fria min klient, som nu vill överklaga till Högsta domstolen, säger mannens försvarare, Dennis Harding, som hänvisar till tingsrättens bedömning.

Tingsrätten ansåg att det var märkligt att kvinnan, efter att ha kommit ut ur hissen och träffat en väninna där, inte berättade om våldtäkten. Hon ska då bara ha sagt att hon var förföljd av en man.

Under själva sexakten ska dessutom en annan kvinna klivit in i hissen en kortare stund – inte heller då slog kvinnan larm. Hennes förklaring är att hon var för chockad. Kvinnan bedöms även lida av ett lindrigare psykisk funktionshinder.