Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsstyrelsen godkänner ny bergtäkt vid Hall – får bryta 600 000 ton sten per år

Vid årsskiftet godkände länsstyrelsen i Stockholms län en ny bergtäkt vid Hall, mellan Botkyrka och Södertälje. Det är företaget Svevia som bland annat ska bryta bergskross och tillverka asfalt.

Företaget Svevia har nu fått godkänt av Länsstyrelsen i Stockholms län att bedriva en bergtäkt nära Hall. Marken där verksamheten ska bedrivas ligger cirka 4,5 kilometer sydost om Södertälje (på östra sidan Hallsfjärden, mitt emot Pershagen).

Företaget har fått tillstånd att bedriva asfaltstillverkning, återvinning av avfall så som betong och tegel och krossning av berg.

Läs även: Damm och buller oroar i Pershagen

Bergskrossen kommer få köras alla helgfria vardagar mellan klockan 07 och 22, med undantag för tre sommarveckor då brytningen inte får ske på kvällen. I tillståndet framgår det att företaget får bryta mellan 300 000 och 600 000 ton bergskross per år. Tillståndet gäller fram till 2041.

Läs även: "Naturen kommer att påverkas"

Jesper Hagel