Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långtradare gick av väg 505 – övrig trafik fast i kö i flera timmar

På onsdagseftermiddagen gick en långtradare av väg 505 vid Hölö. Bärgningen drog ut på tiden då bärgare bara kom åt från Mölnbohållet.

Efter att det blev stopp på E4 i Hölö där tre lastbilar och tre personbilar krockat leddes trafiken om. Då det saknades hänvisning råkade ett par fordon köra in på väg 505 mot Mölnbo vilket inte gick något vidare för alla.

Läs även: Tre lastbilar i krock med tre personbilar på E4

Läs även: Över 30 till sjukhus efter olyckorna – sjukhuset i stabsläge

En långtradare kanade på eftermiddagen av väg 505 och blockerade därmed vägen för övriga fordon. Enligt uppgift från en läsare som bor i närheten blev flera långtradare, en personbil och en buss med 47 passagerare på väg mot Arlanda fast på platsen i flera timmar.

Enligt polisen var det svår att få fram en bärgare då denne måste köra en lång omväg för att kunna att få upp lastbilen.

Läs även: Bildextra: Se trafikkaoset som orsakats av snökanonen – ovanifrån

– Klockan 19 hade man beställt en bägare och inväntade denna, men det tog lång tid då man måste komma från Mölnbo-hållet för att få upp lastbilen, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisens ledningscentral vid 21-tiden.

Först vid klockan 22.45 hade långtradaren bärgats från platsen och vägen blev åter öppen för trafik igen. Bussen fick köra in på en gård i närheten på grund av bränslebrist medan passagerarna evakuerades för vidare resa i en annan buss.