Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagsstjärnorna kritisk efter förbundets beslut att sparka : "Behandlat det så dåligt"

Flera spelare är kritiska till förbundets beslut att sparka Vedran Bosnic.
En av dem är Södertälje Kings Alexander Lindqvist.
– Spontana första känslan var ”fan vi ska inte spela” eftersom de behandlat det så dåligt, men samtidigt måste vi kunna blicka framåt, säger han till Sportbladet.

Vedran Bosnic hade suttit på sin roll som förbundskapten i det svenska landslaget i över fyra år innan han mitt under pågående EM-förkval efter en förlust mot Danmark fick sparken.

Efteråt höjdes röster om att beslutet mottagits med missnöje hos spelarna och bland annat förre Kingsspelaren Chris Czerapowicz var kritisk mot det hela.

Och nu ställer sig fler spelare i ledet av kritiska röster mot förbundets beslut att sparka Bosnic.

Bosnic får lämna Basketlandslaget – förre Kingsstjärnan besviken: "Urkasst"

Även nuvarande Kingsspelaren Alexander Lindqvist är en av de som är kritiska till beslutet.

Hans spontana reaktion när han fick höra om beskedet var att det kunde bli tal om en bojkott.

– Jag tror att alla vi kände så och alla vi vet vad Vedran har gjort för oss. Han hjälper oss med allt. Spontana första känslan var ”fan vi ska inte spela” eftersom de behandlat det så dåligt, men samtidigt måste vi kunna blicka framåt. Vi är ändå ett landslag. Vi som varit med som kommer fortsätta vara med och göra vårt bästa, säger Lindqvist till Sportbladet.

Landslagschefen Fredrik Joulamo är medveten om att flera av spelarna i landslaget är kritiska till det beslut som förbundet tagit.

Och att det var något som de räknat med när beslutet togs.

– Vi är fullständigt medvetna om att det finns många spelare som har en djup och nära relation med Vedran. Han är en väldigt skicklig coach och bra person som har skapat en bra relation med spelarna och vi var medvetna om att det finns spelare som skulle uttrycka sin lojalitet, säger han.