Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landskampen i Scaniarinken - Skänker 500 skridskor till elever

Om en vecka är det hockeymatch mellan Sverige och Ryssland i Scaniarinken. Då ska Ronnaskolans elever involveras i hockeyvärlden.

Annons

Nästa torsdag är det landskamp i Scaniarinken. Telge har sponsrat 75 biljetter till Ronnaskolan.

– Det är skolan som valt vilka som får biljetterna. Men vi kommer även besöka skolan dagen efter matchen tillsammans med ett gäng från svenska landslaget så att alla elever får chans att träffa dem, säger Susanne Stamréus, kommunikationsdirektör på Telge.

Varför gör ni det här?

– Det ligger i linje med vårt sponsringsarbete, att allt Telge sponsrar ska komma barn till godo, särskilt de som inte själva har tillräckliga meder till en aktiv fritid.

Varför just Ronnaskolan?

– Det fanns ett samarbete mellan SSK och skolan sedan tidigare, de har en konstfrusen isbana om vintern men det är få från området som tränar hockey.

Men barn i andra områden kommer också få sin del av sponsringskakan. Tack vare att Telge sponsrat SSK så att landskampen kan äga rum i Södertälje skänker Skoda hockeyutrustning åt barn.

– 500 hockeyhjälmar och skridskor ska skänkas till barn under ett par års tid. Två av eleverna på Ronnaskolan kommer i en periodpaus under landskampen nästa vecka få ta emot hockeyutrustning som en symbolisk gest, säger Susanne Stamréus.