Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämnade för Spanien – nu instiftar förre Kingsstjärnan stipendium: "Vill ge tillbaka till klubben"

Södertälje Kings stjärna Nick Spires lämnade svensk basket för att återvända till spansk.
Men han efterlämnar ett stipendium i hans minne, som ska gynna unga spelare i klubben.
– Under en längre tid hade jag funderat på vad jag kan göra för att ge tillbaka till klubben, säger han till lagets hemsida.

Läs också: Nick Spires överraskad efter drömflytten: "Mycket tidigare än väntat"

Nick Spires är klar för Monbus Obradoiro i ACB-ligan i Spanien.

Men han kommer att bli ihågkommen genom Nick Spires Stipendium, som kommer att delas ut till en ungdomsspelare varje år.

Till att börja med kommer det röra sig om 5000 kronor i utrustning och ett par biljetter till Sveriges VM-kvalmatch mot Lettland.

Och kriterierna för att tilldelas stipendiet handlar inte så mycket om att vara bäst. I stället handlar det om att "vara sitt bästa jag"

– Jag ville inte att det skulle handla så mycket om basketsidan. Det är jättebra att vi hyllar dem som gör bra ifrån sig i basket, men jag tycker det är också viktigt att skapa en helhetsbild, i alla fall för mig, vad som är viktigt inte bara inom basket, utan även vara lycklig och känna att man lyckas i livet, säger han till lagets hemsida.

Spires flyttade till just Spanien som 16-åring och berättar att det var en stor personlig utveckling i den resan.

Sedan kom han tillbaka och hämtade luft i Södertälje – innan det nu bar av igen i vintras.

– Under en längre tid hade jag funderat på vad jag kan göra för att ge tillbaka till klubben, eftersom jag känner stor tacksamhet för vad de har gjort för mig sen jag var liten. Det är hemma för mig.

– Vi kallade det i år ”Nick Spires stipendium”. Jag var lite tveksam att ha mitt namn där, det känns lite för självgott på nåt sätt, men vad ska det annars heta, liksom? Det var egentligen inte namnet som var det viktiga, det är vad det står för: att man verkligen ser att det lönar sig att vara en bra människa och lagkamrat.

Läs också: (+) Främsta idrottarna 2017 – fem första namnen på topp tio: sprintkungen, landslagscentern och fotbollsstjärnan klättrar